Nagy J. Gabriella

Biográfia »

Önéletrajz

Nagy J. Gabriella, már gyermekkorában azt játszotta, hogy ír, pedig csak ákombákomokat rajzolt, abba a mesekönyvbe, amit édesapjától kapott és ma is őriz.

Kicsi korában, vagyis három éves korától hat éves koráig zenei óvodába járt, ezért korán a muzsika bűvöletébe került. Nyolc évig zenei általános iskolába járt, ahol a Kodály módszer szerint tanult kóruséneklést, zeneelméletet, zenetörténetet, zeneszerzők életét és műveit, és énekelni tanult. Ezeken kívül egy zenei szakiskolában nyolc évig tanult hegedülni és mellette klasszikus és opera éneket.

Édesapja egyik barátjának hatására (akinek könyvesboltja volt és mellette irodalom tanárként dolgozott azon az egyetemen, ahol édesapja is), sokat és sokfélét olvasott, és így korán elvarázsolták a könyvek. A TV-nél mindig érdekesebbnek tartotta az olvasást. Ezért már 14 éves korában Dumas-t, Balzacot, Stendhal-t és más klasszikusokat olvasott. William Shakespeare lett kedvenc írója, és Dzsalál ad-Dín Rúmí lett kedvenc költője. Mindig vonzotta a romantika világa, ezért kedvenc művei közzé tartozik Shakespeare – Rómeó és Júliája, Shakespeare – Szonettek, Jane Austin – Büszkeség és balítélet, Stendhal – Vörös és feketéje, és Margaret Mitchell – Elfújta a szél. Nagy kedvencei az angol és francia klasszikus irodalom, és ezek mellett a versek.

Szabadidejében verseket és rövid történeteket írt, de édesapja barátján kívül, senki nem támogatta ebben. Sőt! Anyja és testvérei egyenesen tiltották ezt a foglalatosságát. Éppen ezért egy idő után felhagyott az írással.

Édesapja másik barátja földrajz-geológia és történelem szakos tanár volt, szintén azon az egyetemen, ahol apukája dolgozott, így tőle ásványtant és ásványok gyógyhatásait tanulta meg. Mivel nagyon érdekelték a letűnt ősi civilizációk is, így ezekről is sokat mesélt neki. Nagyon sokféle könyvet adott Gabriellának ezekkel a témákkal kapcsolatosan, hogy olvashasson, tanulhasson róla. Nagy J. Gabriella zenei pályára készült, de mivel anyja nem engedte, így kénytelen volt abban az iskolában tovább tanulni, ahova akaratán kívül íratták be. Ebben az iskolában egészségügyi képzést kapott, ahol tanult anatómiát, belgyógyászatot, sebészetet, gyermekgyógyászatot, szülészet és nőgyógyászatot, gyógyszertant és pszichológiát. Az iskolai tanulmányok mellett, tovább folytatta a zenei szakiskolában a klasszikus és opera ének tanulást. A középiskola elvégzése után, sajnos az élete nem úgy alakult, ahogy szerette volna. Éppen ezért, számos területen képezte magát. Először elvégzett egy irodavezetői képzést, ahol középfokú jogi képzést is kapott a külkereskedelmi, és az irodavezetői képzés mellett. Majd elvégzett egy gépírói iskolát, ahol vakírást tanult.  Ezek után számítógép kezelői tanfolyamot végzett, ahol különböző szövegszerkesztő, tervező és rajzprogramok használatát tanulta meg. Mivel így sem érezte teljesnek az életét, így tovább tanult és elvégezte az egyik építőipari és képzőművészeti főiskola közös szervezésében indított lakberendezői kurzust. Ebben az iskolában művészettörténetet, építészettörténetet, bútortörténetet, színharmóniát, festészetet, műszaki rajzot, és még sok más olyan dolgot tanult, ami szükséges egy lakás komplett berendezéséhez. Ez már valamelyest pótolta a művészet iránti szenvedélyét, de még mindig nem érezte teljesnek az életét. Valamit hiányolt az életéből, de nem tudta, hogy mit.

Édesapja, és édesapja barátai tanításai óriási hatással voltak rá és befolyásolták látásmódját, életfelfogását eddigi életében. Éppen ezért nagyon sok irányba képezték, majd későbbiekben képezte magát gyerekkorától kezdve. Így például tanulmányokat folytatott a zene, irodalom, költészet, művészettörténet, bútortörténet, építészettörténet, festészet, vallástörténet, ezotéria, ásványtan, letűnt civilizációk és a misztika terén.

Mivel nagyon érdekelte a fantázia világa, így ezzel is sokat foglalkozott és foglalkozik jelenleg is.

Zene iránti rajongása a mai napig megmaradt, de míg visszatérő belső késztetésére írni nem kezdett, életéből mindvégig hiányolt valamit. Az írás, édesapja halála után tért vissza az életébe Szenteste egy különleges éjszaka után. Ma már, csak regény és versírással szeretne foglalkozni, és a sok tanulmányát felhasználni írásaiban.

Célja írásaival, hogy az olvasók erőt meríthessenek belőle, hogy érezzék az emberek az irántuk érzett szeretetét, és hogy megmutassa: „Az élet csodálatos ajándék, még akkor is, ha nehéz.”

Vallja:     „A remény hal meg utoljára és a szeretet mindig erőt ad!”

 

Eddig álnéven ( Gabriella Jade ) jelentek meg művei, de bizonyos okokból úgy döntött, hogy eredeti nevén folytatja az írást.

 

Eddig megjelent művei:

Gabriella Jade – Égben kötött szerelem                    2010. Január 21. Magyarország - Sopron

Gabriella Jade – Égi sugallat 800 éves ígéret            2012. November 14.  Ausztria - Neckenmarkt

 

Vissza
Üdvözlök minden idelátogatót!

Az oldal folyamatosan frissülni fog és igyekszem minél színvonalasabb oldalt létrehozni. Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Minden jog fenntartva!

jogvédelem

Minden jog fenntartva!


A szellemi tulajdonról

Jogok
Minden jog:
Nagy J. Gabriellát illeti.
Minden jog fenntartva a következőkre kiterjedően: film, rádió és televízió, fotomechanikus reprodukció, hangfelvételek, elektronikus média és újranyomtatás, beleértve a sokszorosítás, a mű bővített, ill. rövidebb változatai kiadásának jogát is.

Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Elérhetőség:

Ha tetszett az oldal, akkor kérlek írj! Minden kulturált, pozitív véleménynek örülök.

info@nagyjgabriella.com
Dear Visitor, welcome to my webpage!

The site will be updated recently, I’ll try to keep it up with high standards. All rights reserved, reproduction is STRICTLY prohibited!

The owner of the rights is Nagy J. Gabriella. All rights reserved regarding: movie, radio and television, photomechanic reproduction, voic erecords, e-media, reprinting, including photocopies, and the publishing rights of the extended, or shorter versions.

Contact:

info@nagyjgabriella.com


If you like this page, please send a remark! Every positive comment is appreciated.

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi
Látogatás statisztika 2016. október 11. óta:
Látogatás statisztika 2017. január 24. óta:
Flag Counter
Látogatás statisztika 2017. június 9. óta: