Nagy J. Gabriella

Írások » Napi történések »

Nap Gondolata – Négy Évszak
Tél vége Tavasz eleje – Végre Tavasz

Az utóbbi időben nem igazán írtam gondolatokat, történeteket, meséket a honlapomra. Mielőtt leültem írni, azon gondolkodtam, hogy miről is írjak? Miről is lehet írni a mai feldúlt, rohanó világban? Igazából, nagyon sok mindenről. De mi az, amire az emberek nem figyelnek oda, éppen azért mert állandóan rohannak? Na, mi az? A TERMÉSZET. Igen tudom, hogy hihetetlen, de a természet. Azért mert az emberek többsége rohan A-ból B-be, és közben nem néz körül. Nem veszi észre a természet csodáját. Pedig, ha egy kicsit jobban odafigyelnének a környezetükben lévő természetre, a növényekre, az állatokra, akkor rájöhetnének, hogy sokat lehet tanulni tőlük. Ezért döntöttem úgy, hogy a természetről, és ezen belül az évszakokról, és jelenlegi írásomban a nagybetűs TAVASZ-ról írok. Mivel engem mindig elvarázsol a természet, és mindig rácsodálkozom a négy évszak változásaira, így még inkább befolyásolt a döntésben, hogy erről írjak. Most azt is megkérdezhetnék, hogy miért a tavasszal kezdem az írásom. Erre csak azt tudom válaszolni, mert végre elkezdett tavasz lenni, és mert ez most aktuális. Megkérdezhetnék tőlem, hogy miért írtam csupa nagybetűvel a tavaszt. Elmesélem, hogy miért. Bár lehet, hogy nem mindenki fog velem egyet érteni.

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nap Szomorúsága – Karácsony

Nap Gondolata – Hóesés

Téli éjszakán kimenni a természetbe és azt figyelni, ahogy a Hold megvilágítja az aprócska hópelyheket. A Hold sápadt fényében a sok millió hópehely, mint megannyi csillag az égen úgy csillog, és versenyre kell a fenn lévő csillagos éggel. Mikor hófelhő takarja a Holdat, és újból elkezd hullni a hó az égből, sétára kelni és a lámpák fényénél azt figyelni, hogyan szikrázik a millió és millió hópehely a lámpafényben.

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nap Gondolata – Őseim Írása – Ősi Székely Magyar Írás

Biztos megfordult már az olvasóim fejébe, hogy miért van az írói nevem kétféle képen felírva. Nos erre az a válaszom, hogy az egyik, vagyis a nem szokványos betűvel felírt írás, az nem más, mint az ősi magyar rovás írás, annak is a székely változata. Most joggal feltehetik a kérdést, hogy miért éppen a székely rovásírás?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nap Gondolata – Mindenszentek, Vagy Más Néven Halottak Napja

Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné a mindenszenteket, vagy más néven, halottak napját. Minden családban vannak halottak, akikhez kijárnak a hozzátartozók a temetőbe, ha máskor nem is, de ezen a napon biztosan. Tudták, hogy ilyenkor nem csak a közvetlen családtagjainkért gyújtunk gyertyát, hanem az összes felmenőnkért, akiknek köszönhetjük, hogy élünk?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nap Gondolata – Kit, Mi Tesz Boldoggá?

Elgondolkodtam az embereken és a viselkedésükön, azon, hogy mi teszi őket boldoggá és miért viselkednek úgy, ahogy.

Vannak emberek, akik imádnak motorozni, mint ahogyan, én is. Hogy miért? Mert ez tesz boldoggá. A motorozás közben az ember, érzi a bőrén a szél simogatását, az arcán a nap melegét. A mellette tovasuhanó fák, bokrok, a feje felett elrepülő madarak, hihetetlen szabadságérzetet adnak. Ilyenkor az ember összeolvad a természettel, egyé válik vele. Ilyenkor érzi igazán az ember, hogy ő is a természet része. Együtt lélegzik a természet minden egyes legapróbb élőlényével, mint ahogy a Teremtő* megteremtette. De, nem is erről akartam igazán írni, hanem az emberekről. Tehát visszatérek az igazi mondanivalómhoz.(A *-gal jelölt szó azt jelenti, hogy az olvasó behelyettesítheti vallása szerint a neki megfelelőt. Mivel senkit nem szeretnék megbántani, még véletlenül sem a vallása miatt.)
Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nap Gondolata - Lelkiismeret (rövidített verzió)

Eszembe jutott, hogy gyerekkoromban, amikor édesapámmal mentünk valahová együtt, a hosszú úton mindig beszélgettünk. Azt is mondhatnám, hogy az egész időt, míg odaértünk ahová elindultunk, végig beszéltük. Néztem a tovasuhanó tájakat, időnként apát nézegettem (szerettem nézni az arcát, a mozdulatait, a gesztikulációit, mert mindig megnyugtatott) ahogy vezetett és közben hallgattam, amit mondott nekem. Az egyik ilyen beszélgetésünk alkalmával szóba jött a lelkiismeret.

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nap Gondolata és Szomorúsága – Félreértések és Tévhitek Eloszlatása 2

Egy pár napja beszélgettem az egyik ismerősömmel, aki nagyon különös dologra hívta fel a figyelmemet. Hogy mire? Arra, hogy az egyik közösségi oldalon megjelent rólam egy kép, amin én vagyok lefotózva az aurámmal. Kérdeztem tőle, hogy megtudná-e mutatni? Erre ő, elővette a fotót.

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nap Gondolata és Szomorúsága – Félreértések és Tévhitek Eloszlatása 1

Egy jó ideje gondolkodom rajta, hogy leírom azt, amit a mostani írásomban olvashatnak. Kérdezhetnék tőlem, hogy miért? Az indokom az, hogy az utóbbi időben, időnként érdekes dolgokat hallok vissza, ami miatt úgy döntöttem, hogy tisztavizet öntök a pohárba. Szerintem sok emberrel fordul elő, hogy olyan dolgokat hall magáról vissza, ami nem igaz. Éppen ezért én úgy gondolom, hogy jobb, ha az ember őszinte a barátaival, ismerőseivel, környezetével, olvasóival, mert akkor nincs semmilyen félreértés vagy tévhit.

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nap Gondolata – Három rövid történet a Bátyámról, a Honlapról, és a Nézettségszámlálóról

Az előző írásomban azt írtam, hogy eldöntöttem, hogy egy darabig nem írok fel a honlapomra, hanem a regény, vers és meseírással fogok aktívabban foglalkozni. Sajnos az élet úgy hozta, hogy most megint meg kellett változtatnom a döntésemet, és kénytelen vagyok ismételten eltérni attól, amit elhatároztam. Tehát, megint írok a honlapra. Most mi volt a kiváltó ok, hogy meg kellett változtatnom a döntésem? Szépen sorban leírom, mivel nem csak egy olyan dolog történt, ami miatt megváltozott az elhatározásom.

Tovább a teljes bejegyzéshez »
Vissza
Üdvözlök minden idelátogatót!

Az oldal folyamatosan frissülni fog és igyekszem minél színvonalasabb oldalt létrehozni. Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Minden jog fenntartva!

jogvédelem

Minden jog fenntartva!


A szellemi tulajdonról

Jogok
Minden jog:
Nagy J. Gabriellát illeti.
Minden jog fenntartva a következőkre kiterjedően: film, rádió és televízió, fotomechanikus reprodukció, hangfelvételek, elektronikus média és újranyomtatás, beleértve a sokszorosítás, a mű bővített, ill. rövidebb változatai kiadásának jogát is.

Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Elérhetőség:

Ha tetszett az oldal, akkor kérlek írj! Minden kulturált, pozitív véleménynek örülök.

info@nagyjgabriella.com
Dear Visitor, welcome to my webpage!

The site will be updated recently, I’ll try to keep it up with high standards. All rights reserved, reproduction is STRICTLY prohibited!

The owner of the rights is Nagy J. Gabriella. All rights reserved regarding: movie, radio and television, photomechanic reproduction, voic erecords, e-media, reprinting, including photocopies, and the publishing rights of the extended, or shorter versions.

Contact:

info@nagyjgabriella.com


If you like this page, please send a remark! Every positive comment is appreciated.

Ki olvas minket

Oldalainkat 2 vendég böngészi
Látogatás statisztika 2016. október 11. óta:
Látogatás statisztika 2017. január 24. óta:
Flag Counter
Látogatás statisztika 2017. június 9. óta: