Nagy J. Gabriella

Írások » Írások » »

Ősi Fák

2014. június 26.

Ma végig sétáltam a kertben és megnéztem minden fát. Több olyan is van, amit édesapámmal ültettünk közösen. Ennek húsz éve már, de mégis olyan mintha tegnap történt volna. Magam előtt látok minden pillanatot, ami akkor történt. Végig simogatom a fa törzsét úgy, mint akkor apa tette. Abban a mozdulatban hihetetlen érzések voltak, a természet iránti mély szeretete.

Tudták, hogy vannak olyan kultúrák, ahol az a szokás, hogy fát ültetnek egy gyerek születésekor, esküvőkor és nagyobb évfordulókon, vagy egy ház építésénél?

Belegondoltak már abba, hogy minden fának története van? Belegondoltak már abba, hogy az ősi fák mi mindent láttak és éltek át életük során? Mint például az óriás Mamut fenyők és a Tölgy fák, amik nagyon sokáig élnek. Ha a fák mesélni tudnának, milyen sok mindent elmondanának. Láttak születést, boldogságot, szerelmet, esküvőt, betegséget, szenvedést, háborút és halált. Látták, hogy változik meg a természet az időjárás az évszázadok során. Látták, hogy változik meg a környezetük az ember keze nyoma után.

Tudták, hogy vannak fiú és lány fák? Persze nem minden fafajta ilyen. A fiú fák egyenesebb, erősebb törzsűek és magasabbra nőnek. Míg a lány fák alacsonyabbak és gömbölyűbb törzsűek. A virágaik, a virágporuk is más és csak akkor lesz termés rajtuk, ha beporozzák egymást. Mivel messze vannak egymástól és nem tudnak egymáshoz odamenni, így a méhek és a madarak végzik el a beporzást. Virágról – virágra szállnak és viszik magukon a fiú és lány virágport. Ezáltal ők termékenyítik meg a fiú és lány virágokat.

Ugye milyen csodálatos a természet?

A fák messziről szeretik egymást évtizedeken, évszázadokon át.  

 ♥ Nagy J. Gabriella ♥                           Debrecen, 2014. Június 26.  

Vissza
Üdvözlök minden idelátogatót!

Az oldal folyamatosan frissülni fog és igyekszem minél színvonalasabb oldalt létrehozni. Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Minden jog fenntartva!

jogvédelem

Minden jog fenntartva!


A szellemi tulajdonról

Jogok
Minden jog:
Nagy J. Gabriellát illeti.
Minden jog fenntartva a következőkre kiterjedően: film, rádió és televízió, fotomechanikus reprodukció, hangfelvételek, elektronikus média és újranyomtatás, beleértve a sokszorosítás, a mű bővített, ill. rövidebb változatai kiadásának jogát is.

Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Elérhetőség:

Ha tetszett az oldal, akkor kérlek írj! Minden kulturált, pozitív véleménynek örülök.

info@nagyjgabriella.com
Dear Visitor, welcome to my webpage!

The site will be updated recently, I’ll try to keep it up with high standards. All rights reserved, reproduction is STRICTLY prohibited!

The owner of the rights is Nagy J. Gabriella. All rights reserved regarding: movie, radio and television, photomechanic reproduction, voic erecords, e-media, reprinting, including photocopies, and the publishing rights of the extended, or shorter versions.

Contact:

info@nagyjgabriella.com


If you like this page, please send a remark! Every positive comment is appreciated.

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi
Látogatás statisztika 2016. október 11. óta:
Látogatás statisztika 2017. január 24. óta:
Flag Counter
Látogatás statisztika 2017. június 9. óta: