Nagy J. Gabriella

Írások » Napi történések » »

Nap Gondolata – Téves Elképzelés Zenehallgatással Kapcsolatosan

2016. október 11.

Miért adtam azt a címet az írásomnak, hogy téves elképzelés zenehallgatással kapcsolatosan?

Úgy gondolom, már sokat írtam róla, mennyire szeretem a zenét és hogy életem nagyon meghatározó része. Azt is mondhatnám, mert már többször leírtam, hogy nem tudok zene nélkül élni, mert nekem olyan a zene, mint az éltető levegő. Arról is írtam, hogy sokféle zenét szoktam hallgatni, amibe belefér a Klasszikus komolyzene, ezen belül az opera, operett, egyházzene, hangszeres komolyzene. Szeretem a Sanzonokat, a szenvedélyes Latin ritmusokat, a Soul-t, Reggae-t, a Pop és a Romantikus Rockot, a Heavy metalt, a Meditációs és a New Age zenét, és még sorolhatnám. Én azt vallom, hogy minél több mindent, többfélét ismer meg az ember, annál inkább sokrétűvé válik. Leegyszerűsítve, minél több mindent ismerünk, annál többfélék vagyunk. Úgy gondolom, hogy ez nem csak a zenére igaz, hanem mindenre az életben. Azért mert valamit nem ismerünk, még lehet nagyon jó, csak esélyt kell rá adni, hogy megismerjük. Ezért van az, hogy szinte mindenféle zenét meghallgatok, kivéve a hallást károsító, nagyon vad, nagyon agresszív és disszonáns zenéket, főleg ha még a ritmusa is a szívritmussal ellentétes, ami akár meg is állíthatja a szívműködést. Bár el kell ismernem, hogy igazából a romantikus dallamokat szeretem, és ez lehet klasszikus zene vagy modern zene is. A zene mondandója, hangulata pedig lehet vidám, szomorú vagy melankolikus, vagy akár szívfájdító. Mindig a kedvemtől vagy a belső érzéseimtől függ a zeneválasztásom, bár most ezt az írásomat nem ezért csináltam.

Azért adtam azt a címet az írásomnak, hogy téves elképzelés zenehallgatással kapcsolatosan, mert elszeretnék eloszlatni egy téveszmét. Nem azért hallgatok egy énekest, vagy több énekest, mert tetszik/tetszenek személy szerint. Nem tartozom azok közzé a rajongók közzé, akik azért hallgatnak valakit, mert belevannak szerelmesedve. Nem azért nézek egy zenei tv csatornát, vagy hallgatok egy rádió csatornát, mert tetszik a DJ vagy a műsorvezető. Én azért hallgatok vagy nézek zenei műsort, mert Imádom a Zenét. Tehát minden esetben a zene szeretete vezérel és semmi más.

 ♥ Nagy J. Gabriella ♥                           Debrecen, 2016.10.10.

 

Vissza
Üdvözlök minden idelátogatót!

Az oldal folyamatosan frissülni fog és igyekszem minél színvonalasabb oldalt létrehozni. Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Minden jog fenntartva!

jogvédelem

Minden jog fenntartva!


A szellemi tulajdonról

Jogok
Minden jog:
Nagy J. Gabriellát illeti.
Minden jog fenntartva a következőkre kiterjedően: film, rádió és televízió, fotomechanikus reprodukció, hangfelvételek, elektronikus média és újranyomtatás, beleértve a sokszorosítás, a mű bővített, ill. rövidebb változatai kiadásának jogát is.

Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Elérhetőség:

Ha tetszett az oldal, akkor kérlek írj! Minden kulturált, pozitív véleménynek örülök.

info@nagyjgabriella.com
Dear Visitor, welcome to my webpage!

The site will be updated recently, I’ll try to keep it up with high standards. All rights reserved, reproduction is STRICTLY prohibited!

The owner of the rights is Nagy J. Gabriella. All rights reserved regarding: movie, radio and television, photomechanic reproduction, voic erecords, e-media, reprinting, including photocopies, and the publishing rights of the extended, or shorter versions.

Contact:

info@nagyjgabriella.com


If you like this page, please send a remark! Every positive comment is appreciated.

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi
Látogatás statisztika 2016. október 11. óta:
Látogatás statisztika 2017. január 24. óta:
Flag Counter
Látogatás statisztika 2017. június 9. óta: