Nagy J. Gabriella

Írások » Napi történések » »

Nap Gondolata – „Fény Mama” - „Luz” Mama

2016. október 27.

Úgy gondolom, hogy ehhez a versemhez egy kis magyarázattal tartozom. Évekig ismertem valakit az interneten keresztül, aki nagyon kedves volt a szívemnek. Neki volt egy csodálatos édesanyja, akit szintén nem ismertem személyesen, de a róla készült fotók, és amit hallottam, olvastam róla, nagyon közel hozta a szívemhez. Egy nagyon különleges ember és édesanya volt, akit én is elfogadtam volna anyukámnak, mert hatalmas szeretet volt a szívében a gyermekei, családja és az emberek iránt.

Mikor nagyon beteg lett, az emberek és köztük én is, minden nap imádkoztunk érte, hogy meggyógyuljon. Sajnos a Teremtő* másképpen döntött. Amikor megtudtam, hogy meghalt nagyon megrázott a hír. Az nap éjszaka nem tudtam aludni, mert borzalmasan fájt a lelkem. Kénytelen voltam leülni az íróasztalomhoz, mert elöntötték az érzelmek a lelkemet és ezáltal, jöttek a szavak, mondatok, amit le kellett írnom. Utána egy jó darabig képtelen voltan bármit is leírni, annyira hatása alá kerültem a család tragédiájának. Sajnos, én már akkor elvesztettem édesapámat, azt az embert, aki az egész világot jelentette nekem, és így tudtam, hogy mit érez az, az ember, aki akkor nagyon sokat jelentett nekem. Anyák napja előtt egy nappal voltam képes újból leülni az íróasztalomhoz, mert szinte húzott magához a megírt vers. Ekkor újból átolvastam és javítgattam rajta. Tehát a végleges verzió, 2014. Anyák napja hajnalára készült el. Tudom, hogy ez furcsán fog hangzani, de ez részben üzenet is a gyermekei és a családja számára. Remélem, valamilyen szinten vigaszt nyújt nekik a vers, így Mindenszentek előtt, egy pár nappal.

Most azt is megkérdezhetnék, hogy miért nem adtam át hamarabb ezt a verset? Azért, mert olyan dolgok történtek velem, ami miatt képtelen voltam közzétenni ezt a verset. Úgy gondolom, hogy most van itt az ideje, hogy Mindenszentek alkalmából átadjam a versemet azoknak, akiknek szól.

Persze, minden olvasónak jelenthet valamit ez a vers, mert mindenkinek van édesanyja vagy nagymamája, dédnagymamája, akit elveszített. Mindenféleképpen jelenthet valamit az olvasónak, ha elgondolkodik a vers lényegén, vallásától függetlenül.

♥ Nagy J. Gabriella ♥                     Debrecen, 2016. Október 19.

 

„Luz” Mama - „Fény Mama”

 

Egyszer volt egy „Luz” Mama,

Kit sajnos,

Nem ismertem személyesen soha.

Mikor láttam fényképeit,

a teljes vers itt érhető el

 

 (A *-gal jelölt szó azt jelenti, hogy az olvasó behelyettesítheti vallása szerint a neki megfelelőt. Mivel senkit nem szeretnék megbántani, még véletlenül sem a vallása miatt.)
Vissza
Üdvözlök minden idelátogatót!

Az oldal folyamatosan frissülni fog és igyekszem minél színvonalasabb oldalt létrehozni. Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Minden jog fenntartva!

jogvédelem

Minden jog fenntartva!


A szellemi tulajdonról

Jogok
Minden jog:
Nagy J. Gabriellát illeti.
Minden jog fenntartva a következőkre kiterjedően: film, rádió és televízió, fotomechanikus reprodukció, hangfelvételek, elektronikus média és újranyomtatás, beleértve a sokszorosítás, a mű bővített, ill. rövidebb változatai kiadásának jogát is.

Minden jog fenntartva, másolni szigorúan TILOS!

Elérhetőség:

Ha tetszett az oldal, akkor kérlek írj! Minden kulturált, pozitív véleménynek örülök.

info@nagyjgabriella.com
Dear Visitor, welcome to my webpage!

The site will be updated recently, I’ll try to keep it up with high standards. All rights reserved, reproduction is STRICTLY prohibited!

The owner of the rights is Nagy J. Gabriella. All rights reserved regarding: movie, radio and television, photomechanic reproduction, voic erecords, e-media, reprinting, including photocopies, and the publishing rights of the extended, or shorter versions.

Contact:

info@nagyjgabriella.com


If you like this page, please send a remark! Every positive comment is appreciated.

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi
Látogatás statisztika 2016. október 11. óta:
Látogatás statisztika 2017. január 24. óta:
Flag Counter
Látogatás statisztika 2017. június 9. óta: